WebDesign door NetLife B.V. / Copyright © 2019/2020  Villa Lasata / Alle rechten voorbehouden 


Volgels kijken en luisteren
Wat is er mooier dan 's morgens wakker worden met het geluid van de hop of de blauwe rotslijster. Vanaf het terras zijn circelende roofvogels te spotten boven het dal. De steenarend die op de thermiek zweeft op zoek naar een prooi.
Tegen de avond vliegen zwaluwen laag over om met een duikvlucht water te drinken uit het zwembad. Luister goed, dan hoor je de nachtegaal, de koekoek, de wielewaal of de steenuil. Voor vele vogels is AndalusiŽ een doorgangsgebied tussen Europa en Afrika.  Dit omdat vanaf het meest zuidelijkste punt het slechts 15 kilometer is over zee naar het noorden van Afrika. Zoín 85 verschillende soorten broedvogels overwinteren of verblijven tijdelijk in Spanje tijdens de vogeltrek.  

Vanuit Villa Lasata zijn bekende vogelreservaten goed bereikbaar. Enkele tips:

Fuende de Pedra (bij Antequera)
Internationaal is de lagune wel de belangrijkste enclave voor flamingoís in het gebied rond de Middellandse Zee en Noordwest-Afrika. Hoewel de flamingoís het gehele jaar hier te zien zijn, is er in een grote concentratie tussen februari en juli.

Miradores van Tarifa
Vanaf deze uitzichtpunten die uitkijken over de 15 kilometer smalle Straat van Gibraltar en de bergen van Marokko aan de overzijde is de vogeltrek het beste waarnemen. Ontelbare vogels kiezen dit smalste stukje zee om de sprong naar de overkant te wagen. Zwarte wouwen, visarenden, maar ook vale gieren en aasgieren, witte- en zwarte ooievaars kun je hier zien langstrekken.

Cabo de Gate (Oost-AndalusiŽ)
Ook de Salinas de Cabo de Gata is ťťn van de belangrijkste moerasgebieden van Spanje voor broedende en overwinterende vogels. De zoutpannen worden bezocht door flamingo's, steltlopers en vele andere vogels die hier foerageren en broeden.


Meer tips, vogelboeken en verrekijkers zijn aanwezig in de villa.
arend Fuente de Piedra Hop Wielewaal Flamengo vogeltrek oehoe Zwaluw