WebDesign door NetLife B.V. / Copyright © 2019/2020  Villa Lasata / Alle rechten voorbehouden 


Alhambra Cordoba Granada Malaga Ronda Sevilla Sevilla Ronda
Cultuursteden
Ontdek de schoonheid van Andalusië en bezoek de belangrijkste cultuursteden die op rijafstand van Villa Lasata liggen.

Málaga (30 km)

De hoofdstad van Andalusië, de geboorteplaats van de kunstenaar Pablo Picasso en het thuis van verschillende monumenten zoals de Alcazaba Arab. Je kunt er heerlijk winkelen of een terrasje pakken in het autovrije centrum. Ook is het Picassomuseum en het nieuweThyssenmuseum een bezoek meer dan waard is. De nieuwe havenpromenade Muelle Uno is ook een echte aanrader.

Granada (116 km)
Granada ligt op uitlopers van de Sierra Nevada. Sfeervol is de Moorse wijk Albaicín met nauwe stegen en met bloemen begroeide muurtjes. De gezellige pleintjes met terassen hebben uitzicht over het dal. Rond de kathedraal zijn veel tapas barretjes en flamenco café´s. Wereldberoemd is het Alhambra: een sprookjespaleis met rijk gedecoreerde paleiszalen in Arabische stijl.

Ronda (120 km)
Ronda is spectaculair gelegen aan het 150 meter diepe Tajo-ravijn. De Puente Nuevo (nieuwe brug) uit de 18e eeuw, verbindt de oude en de nieuwe stad met elkaar.  De stad heeft oude monumenten en de Plaza del Toros is een van de beroemdste van Andalusië.


Córdoba (142 km)
De gehele stad Córdoba is verklaard tot werelderfgoed. In de 10de eeuw was het de hoofdstad van de westislamitische wereld. Het bekendste is de Grote Moskee of Mezquita (uit het jaar 785). Binnen in het naastgelegen Alcázar de los Reyes Christianos, het Moorse regeringspaleis, vind je prachtige tuinen met fonteinen.


Sevilla (190 km)
Sevilla behoort tot de mooiste steden van Spanje en is bekend om zijn historische, culturele en monumentale rijkdom. Midden in het centrum ligt het symbool van deze stad, de Moorse minaret de Giralda. Ernaast ligt het Moorse paleis het Alcázar met haar prachtige Azulejos. Sevilla is ook de stad van de flamenco.