WebDesign door NetLife B.V. / Copyright © 2019/2020  Villa Lasata / Alle rechten voorbehouden 


WS_IMG_6909 WS_IMG_4571 WS_IMG_1990 WS_IMG_3173 WS_IMG_3175 WS_IMG_6296e1 WS_IMG_9909 WS_IMG_7279
Colmenar
Colmenar ligt slechts 30 km ten noorden van Málaga temidden van het natuurgebied Los Montes de Málaga op een hoogte van 694 meter. Aan de ene kant begrensd door de heuvels van La Axarquia en de Montes de Málaga en aan de andere kant omzoomd door uitgestrekte olijfboomgaarden.
Dit prachtige en gastvrije landelijk dorp heeft een ruim aanbod aan winkels voor de dagelijkse boodschappen. De restaurants bieden gevarieerde menu's en zijn allemaal redelijk geprijsd. Er zijn veel tapasbars en terrasjes.

Op de top van de heuvel ligt de kapel ofwel Ermita de la Virgen de la Candelaria, gewijd aan de beschermheilige van Colmenar. Gebouwd in de 17e eeuw en als historisch monument verklaard. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht. Je ziet de bergen
van de Sierra Tejeda met als hoogste punt de bergtop La Marona (2066 meter)  en bij helder weer zelfs de Sierra Nevada met sneeuw op de toppen.

Op het jaarlijkse Mostofeest in december worden lokale zoete wijnen en specialiteiten gepresenteerd. De processies door de smalle dorpsstraten zijn een bijzondere ervaring, onder andere die van de Virgen de la Candelaria in februari. In augustus vind de jaarlijkse Feria de Agosto plaats. Colmenar is bekend vanwege haar worst (Embutidos de Colmenar). Daarnaast zijn bijenhoning en geitenkaas plaatselijke specialiteiten.

Op donderdagmorgen is er weekmarkt met lokale produkten. Het Honingmuseum leent zich zeker voor een bezoekje.
In Colmenar is een 24 uurs medisch centrum en een apotheek gevestigd.