WebDesign door NetLife B.V. / Copyright © 2019/2020  Villa Lasata / Alle rechten voorbehouden 


Dorp  Boureguiles Dorpje Pradollano Meertje bij Pradollano Piste bij Boureguiles Piste Sierra Nevada Pradollano Sierra-Nevada 1 Ski Sierra Nevada
SkiŽn
Op minder dan 2 uur rijden van de villa ligt vlak bij Granada het populaire skigebied van de SiŽrra Nevada. Je vindt er uitgebreide pistes, een skischool, verhuur van materiaal, snowboarden en een goede selectie van winkels en restaurants.
De SiŽrra Nevada is na de Alpen het hoogste gebergte van Europa met toppen tot zoín 3500 meter. Een groot gedeelte is door UNESCO verklaard tot beschermd natuurgebied, maar op de gletsjer kun je een groot gedeelte van het jaar skiŽn.

Het skiegebied van de SiŽrra Nevada dat op zo'n 1000 meter hoogte begint, heet Sol y Nieve (zon en sneeuw) en telt 35 skipistes. Vanaf de hoogste pistes kun je de Middelandse Zee zien. Voor het skigebied rij je richting Granada en vanaf daar volg je de borden ĎSiŽrra Nevadaí. De weg is goed te rijden en je hebt doorgaans geen sneeuwkettingen nodig voor een dagje of weekendje skiŽn.

De belangrijkste dorpen zijn Pradollano (2100 m) en Borreguiles (2600 m). Er is 85 km aan pistes en je kunt skiŽn tot aan de Pico Veleta op een hoogte van  3396 meter. Het ski-seizoen loopt van november tot mei, maar ook buiten dit echte seizoen is het gebied aantrekkelijk om te bezoeken. Je kunt ook met de kabellift naar boven zonder skies. Sol y Nieve is in de winter vooral in de weekenden erg geliefd bij mensen uit Granada. Het is er dan dus gezellig druk.

Het dorp Pradollado heeft een echt sfeervol centrum. Ideaal dus voor een (korte) skivakantie in combinatie met een bezoek aan Granada, AndalusiŽ of de Costa del Sol. Ook voor kinderen zijn er speciale skilessen en er worden regelmatig grote events georganiseerd (snowboarden, wereldkampioenschappen etc.).